Skip to content

Financial Controller

RemoteBunnik, Utrecht, NederlandFinance

Functieomschrijving

Het bedrijf

DMP is de bekendste datamanagement specialist in Nederland, maar ook wereldwijd is DMP hard op weg met een opmars. Met ruim 90 specialisten verdeeld over vestigingen in Nederland, Duitsland en Spanje, bedienen wij ruim 350 klanten over de hele wereld met betrouwbare en kosteneffectieve datamanagement oplossingen. Wij maken sinds 2020 uit van de Broad Horizon groep: een grote aanbieder van IT-, data- en cloudoplossingen.

‘Your Data in Safe Hands’ is de slogan van DMP. Het is onze purpose om de key asset ‘data’ beschikbaar en veilig te stellen. DMP heeft een versnelde groeistrategie ingezet en wilt dit samen met jou vormgeven. Hierbij is een betrouwbare en actuele stand van de financiele administratie en tooling is een must voor goede besluitvorming.


Dit ben jij

Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie, met HBO werk- en denkniveau. Je bent proactief en zorgvuldig, je bent scherp en kijkt kritisch naar de financiële (werk)processen en weet je goed uit te spreken. Je hebt kennis van Exact, PowerBi, Microsoft O365 en je bent handig met tooling. Natuurlijk ben je betrouwbaar en objectief en werk je planmatig en gestructureerd. Daarbij heb je oog voor details en schakel je vlot naar een helicopterview. Je bent meertalig, in ieder geval Engels, Duits is een pre.


Je bent een teamplayer en je voelt je op je gemak in een hecht team. Je weet snel een plekje te veroveren binnen een team met jouw persoonlijkheid. Samen doelen behalen is iets waar jij energie van krijgt.

Wat ga je doen?

In de rol van Financial controller ben je zelfstandig verantwoordelijk voor meerdere buitenlandse administraties, met name Duitsland. Daarbij ben je in staat om van begin tot het eind een administratie te voeren en vanuit deze kennis lever je een directe bijdrage aan besluitvorming en sturingsinformatie.

Het voeren van de administraties omvat het dagelijks up-to-date houden van de administratieve processen zoals inkopen, verkopen, betalingen, projectbeheer en het grootboek. Je doet BTW-aangiftes en zorgt ervoor dat het financial control systeem aansluit op de requirements van Broad Horizon en externe accountants in het buitenland. Ook monitor je de naleving en compliance van juridische stukken van de buitenlandse entiteiten met Legal.

Op week- en maandbasis rapporteer je over de status en naleving van het financial control systeem binnen het team, richting business control en de directie. Verder ben je verantwoordelijk of draag je bij aan het continue verbeteren van het gehele financiële systeem.


Het team waarin je komt is een sterk en ervaren team van 5 FTE met een hoge teamspirit. Het wij-gevoel is hoog en je collega’s helpen en steunen is binnen dit team een kernwaarde.

Vereisten

Waarom dit iets is voor jou:
+ Je zoekt een werkgever waar je voldoende doorgroeimogelijkheden hebt. Binnen DMP zijn er doorgroeimogelijkheden binnen het team, maar het is ook mogelijk om binnen Broad Horizon, ons moederbedrijf, door te groeien en jezelf te ontwikkelen.

+ Je vindt het een uitdaging om in een dynamische omgeving te werken en te schakelen met diverse interne en externe stakeholders


Wij zijn natuurlijk ontzettend blij met jou als nieuwe collega!

Naast een uitdagende functie binnen een hecht team, bieden wij jou daarom een salaris dat aansluit bij wat jouw collega’s in de branche verdienen en hebben we goede secundaire voorwaarden:

  • Uitstekend pakket in lijn met jouw ervaringsniveau
  • Pensioenregeling, door DMP betaalde verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid en overlijden
  • Mogelijkheden om te groeien (training, certificering), omdat we jouw potentieel net zo waardevol vinden als jouw huidige vaardigheden
  • Een laptop en telefoon van de zaak
  • Een mooie referral bonus bij het aanbrengen van nieuwe collega’s
  • Flexibiliteit in thuiswerken met daarbij een goede thuiswerkplekregeling (thuiswerkvergoeding en een goede werkplek)
  • Diverse nevenactiviteiten binnen DMP (sociale projecten, onedmp comité, incentives)


Als je bij ons komt werken, dan kom je terecht in een professioneel team dat van resultaten houdt. De sfeer is informeel en de lijnen zijn kort. Jouw groei vinden wij belangrijk en hier krijg je ook alle ruimte en tools voor om jouw groei te stimuleren! Wil jij meer weten over deze uitdagende functie of DMP? Neem dan contact op met Bart Uittenhout via buittenhout@dm-p.com of telefonisch op 06 510 44 898.

of