Skip to content

Accountmanager

Bunnik, Utrecht, NederlandSales

Functieomschrijving

Ben jij een commercieel talent en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ben jij een energieke en betrouwbare gesprekspartner voor jouw (potentiële) klanten en collega’s en, wil je werken in een leuke, informele en (snel)groeiende organisatie met ambitie?

Lees dan snel verder!

Het bedrijf

DMP is de bekendste datamanagement specialist in Nederland, maar ook wereldwijd is DMP hard op weg naar een opmars.  Met ruim 90 specialisten verdeeld over vestigingen in Nederland, Duitsland, Spanje en Zuid- Afrika, bedienen wij ruim 350 klanten over de hele wereld met betrouwbare en kosteneffectieve datamanagement oplossingen.

Sinds 2020 is DMP overgenomen door Broad Horizon groep, aanbieder van IT-, data- en cloudoplossingen. Met deze overname groeit DMP (internationaal) nog sneller. Wil jij met ons meegroeien?


Dit ben jij 

Als Accountmanager Nederland ben je verantwoordelijk voor het uitbouwen van het klantenbestand met betrekking tot onze datamanagement oplossingen (Back-up, storage, disaster recovery, cloud). Je vindt het dan ook leuk en uitdagend om te hunten en nieuwe klanten te acquireren of dienstverlening bij bestaande klanten verder uit te bouwen.


Je bent verantwoordelijk voor het gehele sales-proces, waarbij je bij potentiële klanten een analyse maakt die hun behoeften duidelijk in kaart brengt. Uiteraard word je hierin gesteund door een ervaren presales! Vervolgens werk je een plan uit en geef je gedegen advies op kwaliteits- en serviceniveau. Nadat je de klant hebt weten te overtuigen, ondersteun je bij het zorgen voor een vlotte en gedegen implementatie. Uiteraard doe je dit samen met je collega’s van de projectenafdeling en de consultants.

Om dit te kunnen realiseren ben je in staat op verschillende niveaus en met diverse stakeholders het gesprek aan te gaan. Wij zijn trots op DMP en jij bent dan ook een van onze visitekaartjes! Je weet het vertrouwen van de potentiele klant te winnen en ze van de juiste adviezen te voorzien. 


Zo ziet je dag eruit

Je start je dag met een call met je collega's van het sales team. Nadat je natuurlijk eerst een lekkere kop koffie of thee gepakt hebt :) 

Na deze call ga je aan de slag met acquisitie, je gaat actief de markt benaderen om onze klantenportefeuille uit te kunnen breiden. Na diverse leuke telefoontjes ga je een klantmeeting voorbereiden. In de middag heb je een eerste gesprek met de klant. Leerzaam en leuk: je hoort veel over de organisatie, bent in een andere omgeving en hebt met enthousiasme kunnen vertellen over DMP. Met de klant heb je afgesproken om met een plan en adviezen te komen. Het gesprek heeft je zoveel energie gegeven dat je gelijk aan de slag gaat om het plan uit te werken. 


Tussendoor krijg je diverse telefoontjes van collega's en klanten. Er is bijvoorbeeld wat hulp nodig met een klantvraag en bij een van jouw klanten ga je naar de implementatiefase. Nog een Teams meeting om een offerte door te spreken en de klant mee te nemen in het advies en vervolg. De klant is enthousiast en gaat het intern overleggen. Leuk om met een klant aan tafel te zitten die zo enthousiast is! 


Aan het einde van de dag werk je je mail en systemen bij en doe je de laatste belletjes. Zo dat was een afwisselende en leuke dag, die door alle drukte voorbij is gevlogen. Op naar morgen! 


'Als ik één woord moest gebruiken om deze rol te omschrijven dan zou het levendig zijn. Regelmatig hebben wij gesprekken met onze klanten die steeds meer uitdagingen op de agenda hebben staan op het domein Backup en Storage. Denk aan uitbreidingen, Disaster Recovery of Remote Management. Met onze expertise en het portfolio van DMP kunnen wij de klanten perfect adviseren. Dit maakt mijn functie levendig en afwisselend omdat wij meerdere uitdagingen voor onze klanten kunnen oppakken.' - Armand Hettinga, Accountmanager


Vereisten

Waarom dit iets voor jou is
+ Je bent gedreven en vindt het commerciële vak prachtig en uitdagend. Je hebt al 3 tot 4 jaar saleservaring opgedaan in een vergelijkbare markt en je bent toe aan een nieuwe uitdaging;

+ Je bent een geboren netwerker en staat in de startblokken om de markt op te gaan en nieuwe klanten te werven;

+ Je staat voor kwaliteit. Verder passen de woorden teamplayer, stressbestendig, communicatief en actief bij jou. Je bent in staat heel goed te luisteren en de juiste vragen te stellen om zo tot de kern te komen en je klant van goed advies te kunnen voorzien;

+ Je spreekt uitstekend Nederlands en Engels.

Wij zijn natuurlijk ontzettend blij met jou als nieuwe collega!

Naast een uitdagende functie op unieke locaties bieden wij jou daarom een salaris dat aansluit bij wat jouw collega’s in de branche verdienen en hebben we goede secundaire voorwaarden zoals:

  • Uitstekend pakket in lijn met jouw ervaringsniveau;
  • Mogelijkheden om te groeien (certificering, training, webinars en kennisdeel sessies), omdat we jouw potentieel net zo waardevol vinden als jouw huidige vaardigheden;
  • 1 op 1 begeleiding in de vorm van een buddy;
  • Een auto, laptop en telefoon van de zaak;
  • Hybride werkmogelijkheden;
  • Diverse nevenactiviteiten binnen DMP (bootcamp, sociale projecten, incentives);


Als je bij ons komt werken, dan kom je terecht in een professioneel team dat van resultaten houdt. De sfeer is informeel en de lijnen zijn kort. Jouw groei vinden wij belangrijk en hier krijg je ook alle ruimte en tools voor om jouw groei te stimuleren! Wil jij meer weten over deze uitdagende functie of DMP? Neem dan contact op met Bart Uittenhout via buittenhout@dm-p.com of telefonisch op 06 510 44 898#LI-BU1

of