Skip to content

IT Infrastructure Engineer

Naarden (en/of Bunnik), Noord-Holland, NederlandDatacenter Service Team

Functieomschrijving

Het bedrijf

DMP is dé bekendste datamanagement specialist in Nederland, maar ook wereldwijd is DMP hard op weg naar een opmars. Met ruim 90 specialisten verdeeld over vestigingen in Nederland, Duitsland, Spanje en Zuid- Afrika, bedienen wij ruim 350 klanten over de hele wereld met betrouwbare en kosteneffectieve datamanagement oplossingen.


Sinds 2020 is DMP overgenomen door The Digital Neighborhood groep, aanbieder van IT-, data- en cloudoplossingen. Met deze overname groeit DMP (internationaal) nog sneller. Groei jij met ons mee?

Dit ben jij

Krijg jij energie van een nieuwe virtualisatie omgeving bouwen of systemen volledig door middel van automation laten inrichten? Sparren met collega’s, leveranciers en klanten over de beste oplossing op het gebied van backup, storage en disaster recovery? Het verbeteren van ons eigen DataManagement as a Service platform en aansluiten van klant omgevingen hierop? Dan ben jij diegene die wij zoeken!

Wij zijn op zoek naar een ervaren Infrastructure Engineer om ons platform team te versterken. Het liefst houd je je bezig met meerdere onderdelen binnen een omgeving.


Je hebt kennis van storage en server systemen en bent in staat systemen zelfstandig binnen onze datacenter locaties in te bouwen en te bekabelen. Verder ben je ook helemaal thuis in een of meerdere operating systems zoals Linux of Windows en heb je ook een aantal jaren ervaring met verschillende hypervisor platformen zoals ESX of Hyper-V.

Buiten deze kennis vlakken ben je gewend om in een team, bestaande uit specialisten, te werken waarbinnen iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden heeft en men ook niet bang is om elkaar hierop te attenderen.

Binnen DMP gaat het niet alleen om techniek, maar zijn de juiste soft-skills net zo belangrijk. Verder bestaat het datacenter team uit een internationale delegatie dus is een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift zeer belangrijk voor ons.


Zo ziet je dag eruit

Ons team is verantwoordelijk voor het beheer van ons DataManagement as a Service platform dat draait in de datacenter locaties die wij hiervoor afnemen. Daarnaast voeren wij systeembeheer en serverbeheer bij onze klanten die gebruik maken van de hieraan gerelateerde appliances.

Dit doen we samen, remote of op locatie (vaak in Naarden bij ons zusterbedrijf Pink Elephant). Zo zul je dus de ene dag fysiek bezig zijn op het datacenter, en de volgende dag ben je achter je laptop bezig om een verstoring te verhelpen door het inschakelen van een collega of een remote hands engineer van een datacenter of hardware leverancier.


Later op de dag duik je weer in de automation omgeving voor het uitvoeren van updates of verbeter je de Ansible code die gebruikt wordt om nieuwe virtuele machines uit te rollen in de omgeving. Elke dag is dus anders!

Een omgeving goed laten draaien kan natuurlijk niet zonder controles. Hiervoor hebben wij een monitoring omgeving die alerts genereert mocht er iets fout gaan. Deze alerts komen binnen bij de persoon die de dagdienst heeft. Wekelijks zal je deze controles uitvoeren.

In onze omgeving werken wij onder andere met de volgende producten:

 • Windows Server en Windows Hyper-V
 • VMware ESX en Horizon
 • Ansible voor automation
 • Dell server hardware
 • NetApp storage systemen
 • LogicMonitor
 • Microsoft SQL Server
 • Office 365
 • En meer…

"Als ik één woord de rol moet omschrijven dan is dat dynamisch. We zijn met DMP enorm aan het groeien. In anderhalf jaar zijn we bijna 4x verdubbeld qua platform. We gaan nog verder groeien en dat neemt de mooie uitdaging met zich mee om dat goed te blijven faciliteren. Je hebt in deze rol veel eigen verantwoordelijkheid en diversiteit in opdrachtgeving." - Rajwant Singh, IT Infrastructure Engineer


Vereisten

Dit past precies in jouw straatje als:

+  Je analytisch sterk bent;

+  Je MBO/ HBO werk- en denkniveau hebt;

+  Je passie hebt voor servicegerichtheid, beheer en een proactieve klantvriendelijke houding;

+  Je goede beheersing hebt van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.

Wij zijn natuurlijk ontzettend blij met jou als nieuwe collega!
Naast een uitdagende functie op unieke locaties bieden wij jou een uitstekend pakket in lijn met jouw ervaringsniveau en hebben we goede secundaire voorwaarden zoals:

 • Mogelijkheden om te groeien (certificering, training, webinars en kennisdeel sessies), omdat we jouw potentieel net zo waardevol vinden als jouw huidige vaardigheden;
 • 1 op 1 begeleiding in de vorm van een buddy;
 • Een auto, laptop en telefoon van de zaak;
 • Hybride werkmogelijkheden;
 • Diverse nevenactiviteiten binnen DMP (bootcamp, sociale projecten, incentives)


Als je bij ons komt werken, dan kom je terecht in een professioneel team dat van resultaten houdt. De sfeer is informeel en de lijnen zijn kort. Jouw groei vinden wij belangrijk en hier krijg je ook alle ruimte en tools voor om jouw groei te stimuleren! Wil jij meer weten over deze uitdagende functie of DMP? Neem dan contact op met Bart Uittenhout via buittenhout@dm-p.com of telefonisch op 06 510 44 898. . #LI-BU1

of