Skip to content

Managed Services Engineer

RemoteBunnik, Utrecht, NederlandManaged Services

Functieomschrijving

Het bedrijf

DMP is dé bekendste datamanagement specialist in Nederland, maar ook wereldwijd is DMP hard op weg naar een opmars. Met ruim 90 specialisten verdeeld over vestigingen in Nederland, Duitsland, Spanje en Zuid- Afrika, bedienen wij ruim 350 klanten over de hele wereld met betrouwbare en kosteneffectieve datamanagement oplossingen.


Sinds 2020 is DMP overgenomen door Broad Horizon groep, aanbieder van IT-, data- en cloudoplossingen. Met deze overname groeit DMP (internationaal) nog sneller. Groei jij met ons mee?

Dit ben jij

Jij bent een energieke en opgewekte gesprekspartner voor jouw opdrachtgevers en je team en je wilt werken als vakspecialist op technisch uitdagende locaties.

Je bent initiatiefrijk, een teamspeler en iemand die passie heeft voor het werkgebied waarin wij ons in bevinden. Je hebt ambitie en wil graag blijven groeien en ontwikkelen. Je kunt goed zelfstandig werken en bent initiatiefrijk in het creëren van oplossingen maar bent ook gedreven in het meedenken over verbeteringen.


Zo ziet je dag eruit

In de ochtend start je als managed backup services engineer met het doorlopen van de dagelijkse controles op de beheerde klantomgeving(en). Hierna zullen de overige taken vanuit het beheer worden opgepakt, deze kunnen heel divers zijn en zijn afhankelijk van wat er zich voordoet in de omgevingen. Denk aan het oplossen van voorkomende problemen, maar ook aan uitbreidingen van componenten als disk libraries, clients, schedules etc. maar ook het inrichten of herinrichten van configuraties, uitvoeren van backup of restore verzoeken of het proactief oppakken van mogelijke situaties die zich kunnen voordoen (denk aan minimalisatie impact ransomware aanvallen). Daarnaast vinden er periodiek ook taken plaats als het updaten van omgevingen inclusief patching van besturingssystemen van diverse verschillende type Operating Systemen. Vanuit deze rol ben je de applicatiebeheerder voor de klant en zijn alle hiermee verwante zaken die afgesproken zijn vanuit het contract met de klant jouw dagelijkse werk. Door het beheren van meerdere omgevingen is er enerzijds een routine die het werk heel aangenaam maakt maar anderzijds ook de diversiteit dat geen één dag exact hetzelfde zal zijn.


'Als ik één woord moest gebruiken om deze rol te omschrijven dan zou het diversiteit zijn. Geen dag is hetzelfde en je weet nooit wat je morgen te wachten staat. Je merkt dat onze expertise echt nodig is en gevraagd wordt om problemen snel en adequaat op te lossen.' - Thomas Elmont, Senior Managed Services Engineer


Vereisten

Waarom dit iets voor jou is:
+ Je houdt van dienstverlening en voelt je verantwoordelijk voor het werk wat je doet;
+ Je heb MBO/ HBO werk- en denkniveau;
+ Je heb passie voor servicegerichtheid, beheer en een proactieve klantvriendelijke houding;
+ Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.

Wij zijn natuurlijk ontzettend blij met jou als nieuwe collega!

Naast een uitdagende functie op unieke locaties bieden wij jou daarom een salaris dat aansluit bij wat jouw collega’s in de branche verdienen en hebben we goede secundaire voorwaarden zoals:

  • Uitstekend pakket in lijn met jouw ervaringsniveau;
  • Mogelijkheden om te groeien (certificering, training, webinars en kennisdeel sessies), omdat we jouw potentieel net zo waardevol vinden als jouw huidige vaardigheden;
  • 1 op 1 begeleiding in de vorm van een buddy;
  • Een lease auto/mobiliteitsvergoeding, laptop en telefoon van de zaak;
  • Hybride werkmogelijkheden;
  • Diverse nevenactiviteiten binnen DMP (bootcamp, sociale projecten, incentives);


Als je bij ons komt werken, dan kom je terecht in een professioneel team dat van resultaten houdt. De sfeer is informeel en de lijnen zijn kort. Jouw groei vinden wij belangrijk en hier krijg je ook alle ruimte en tools voor om jouw groei te stimuleren! Wil jij meer weten over deze uitdagende functie of DMP? Neem dan contact op met Bart Uittenhout via buittenhout@dm-p.com of telefonisch op 06 510 44 898.

of