Skip to content

Senior Network Engineer

RemoteAmsterdam (en/of Bunnik), Noord-Holland, NederlandDatacenter Service Team

Functieomschrijving

Het bedrijf

DMP is dé bekendste datamanagement specialist in Nederland, maar ook wereldwijd is DMP hard op weg naar een opmars. Met ruim 90 specialisten verdeeld over vestigingen in Nederland, Duitsland, Spanje en Zuid- Afrika, bedienen wij ruim 350 klanten over de hele wereld met betrouwbare en kosteneffectieve datamanagement oplossingen.


Sinds 2020 is DMP overgenomen door The Digital Neighborhood groep, aanbieder van IT-, data- en cloudoplossingen. Met deze overname groeit DMP (internationaal) nog sneller. Groei jij met ons mee?


Dit ben jij

Als Senior Network Engineer ben jij het aanspreekpunt voor Netwerk gerelateerde vragen binnen het Datacenter team en DMP in het geheel. Je hebt een passie voor netwerk en vindt het leuk om jouw kennis en ervaring te delen. Deze kennis en ervaring zet je in bij het implementeren en uitwerken van nieuwe ontwerpen, het uitvoeren van complexe changes en het oplossen van lastige problemen. 


Samen met jouw collega's van het Datacenter team ga je aan de slag met het bouwen en beheren van de maatwerk omgevingen die door de verscheidenheid aan klanten, technieken en fabrikanten zeer uiteenlopen. Je ondersteunt je collega's met incidenten en changes, en gaat samen aan de slag met het maken van ontwerpen en het implementeren van projecten.


Zo ziet je dag eruit

De ochtend begint met korte dagstart met de collega's van het Datacenter team, hierna gaat iedereen aan de slag met zijn eigen projecten. Jij gaat aan de slag met het door ontwikkelen van onze automation stack. Daarbij streven we naar zo veel mogelijk automatisering om het werk makkelijker en overzichtelijker te maken, hiervoor gebruiken we oa Ansible. 


Na een heerlijke lunch ga je in de middag aan de slag met het opzetten van een nieuwe Vxlan Compeling met één van onze klanten aan de hand van onze Hybrid Cloud stack. Je bent hierbij verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en beheren van de netwerken. Je voorziet deze klant van A tot Z en werkt samen naar het best mogelijke resultaat.


Hierna ga je een de slag met de voorbereidingen voor het uitrollen van een nieuwe datacenter locatie. Samen met je collega's zorg je er voor dat deze nieuwe locatie zo snel en goed mogelijk 'up and running is' zodat deze in gebruik genomen kan worden. Aan het eind van de dag werk je nog even de administratie bij en kijk je tevreden terug op een diverse en geslaagde dag.


"Als ik mijn rol in één woord zou moeten beschrijven, zou het uitdagend zijn, maar op een goede manier. In networking is er een gezegde dat zegt: 'If you don't touch something, it doesn't break'maar in een snel groeiende omgeving moet je wel dingen aanraken. Je krijgt veel vertrouwen en verantwoordelijkheden en het is geen probleem als je hulp van je collega's nodig hebt. Je wordt uitgedaagd maar je voelt de vrijheid om fouten te maken, wat de druk wegneemt en het werk nog leuker maakt. " - Rasmus Hansen, Network Engineer

Vereisten

Dit past precies in jouw straatje als:

+ Je minimaal 3 jaar vak gerelateerde ervaring hebt;

+ Je kennis hebt van routing & switching, we werken met Cisco, Fortinet en Nokia. Ervaring met één of enkele van deze vendoren is een pré;

+ Je op CCNP en CISSP certificering niveau kan acteren. Certificering hierop is een pré;

+ Je ervaring hebt met Automation, Ansible en/of Python;

+ Je goede beheersing hebt van de Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift. Je komt te werken in een internationaal team.


Wij zijn natuurlijk ontzettend blij met jou als nieuwe collega!
Naast een uitdagende functie op unieke locaties bieden wij jou een uitstekend pakket in lijn met jouw ervaringsniveau en hebben we goede secundaire voorwaarden zoals:

  • Mogelijkheden om te groeien (certificering, training, webinars en kennisdeel sessies), omdat we jouw potentieel net zo waardevol vinden als jouw huidige vaardigheden;
  • 1 op 1 begeleiding in de vorm van een buddy;
  • Een auto, laptop en telefoon van de zaak;
  • Hybride werkmogelijkheden;
  • Diverse nevenactiviteiten binnen DMP (bootcamp, sociale projecten, incentives)


Als je bij ons komt werken, dan kom je terecht in een professioneel team dat van resultaten houdt. De sfeer is informeel en de lijnen zijn kort. Jouw groei vinden wij belangrijk en hier krijg je ook alle ruimte en tools voor om jouw groei te stimuleren! Wil jij meer weten over deze uitdagende functie of DMP? Neem dan contact op met Bart Uittenhout via buittenhout@dm-p.com of telefonisch op 06 510 44 898#LI-BU1


of